Cover voor

Vitaliteit

voor lichaam en geest


Yin Yoga in Nijmegen

Als je regelmatig yin yoga doet, zullen klachten zoals ontstekingen, atypische chronische pijn in bijvoorbeeld rug, heupen en schouders en spanningshoofdpijn verzachten of soms zelf helemaal verdwijnen. Om deze reden is het dus een ideale combinatie met de training van onze personal trainers die zich meer richten op de spieren met de onze krachttraining.

Yin Yoga In Nijmegen

Yin yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie waren de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is nu vooral de perfecte lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. Door yin yoga wordt je bindweefsel, ofwel fascie, soepel en sterk. Fascie is een gel-achting spinnenweb dat ons hele lichaam bij elkaar houdt. Als je lang niet beweegt, gespannen bent of nooit rekt na krachttraining, wordt het fascie hard en droog. En dat zorgt weer voor stijfheid, pijn en verminderde bewegingsvrijheid.  Uit onderzoek blijkt dat het bindweefsel bijna 3,5 minuten nodig heeft om zacht en soepel te worden. Daarom blijven we ook 3 tot 5 minuten in een houding.

Cover voor
Cover voor

Over Lotte

Op de yogamat op Bali is bij Lotte de liefde voor Yin yoga ontstaan. Daar heeft ze zichzelf door middel van yoga en meditatie genezen van een burn-out. En op die yogamat heeft ze besloten om het bedrijfsleven gedag te zeggen om te gaan doen waar ze écht happy van wordt.

Als Yin Expert en Bewustzijnscoach inspireert ze jou om voluit te leven vanuit je hart. Het is haar missie om meer Yin de wereld in te brengen. Om te vertragen, te verbinden, in contact te komen met je intuïtie en vanuit power en zelfvertrouwen keuzes te maken die bij jou passen. Want Lotte weet uit eigen ervaring dat het leven meer voor je in petto heeft dan je over te geven aan de rat-race van ons moderne bestaan.

Wat je kunt verwachten

  • 1 op 1 yoga of in groepsverband
  • een high-end gym
  • focus op lichaam en geest

Vraag naar Sophie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze Clubmanagers vertellen je graag alles over onze dienstverlening en locaties. Neem contact op voor meer informatie.

Afbeelding voor Vraag naar Sophie
×Chat met ons via Whatsapp